Wysłany: Sro 18 Maj, 2011 09:47 [dieta] Dieta dla NIEGO 109kg 190cm / porady
Witajcie drodzy forowicze.
Chce schudnąć. Typowa otyłość brzuszna. Jaką dietę zastosować?
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Lekkie nadciśnienie mam. Typ pracy raczej siędzący 10h.
ha Marcopolo toż to głównie chyba zupa chmielowa w połączeniu z brakiem ruchu i być może złym odżywianiem. Cóż , co do ruchu, na to nie ma mądrych albo się rusza człowiek albo nie, od Ciebie samego zależy czy coś w tym kierunku robisz , warto choć sporadycznie.
Podstawą jednak pewnie będzie dieta. Osobiście stosowałem długo Dukana i dawało to efekty, potem przerwałem i zapuściłem się ponownie. Ty jestes młody facet, więc na moje oko, szybciej przejdziesz cykl diety. Zapewniam Cię że z każdym kilogramem mniej - ciśnienie będzie się lepiej notowało ( wiem to z autopsji). Piwko to raczej niestety na czas diety powinno się chłodzić
Proponuję więc zakładaj swój wątek w dziale stosownym, wyznacz sobie rodzaj diety jaki chcesz stosować i... melduj nam się co i jak u Ciebie. Wtedy łatwiej będzie rozmawiać. Pozdrawiam...
Odstaw piwo, "szybkie żarcie", słodycze, białe pieczywo, jedz częściej mniejsze porcje, nie jedz kolacji, a ziemniaki zamień na ryż. Zacznij się ruszać, proponuje wieczorne bieganie + ćwiczenia typu brzuszki. Szybko zobaczysz efekty.
Niepotrzebna żadna specjalna dieta!!!
Witaj! To nie jest wszystko jedno co jemy i w jakich ilościach. Najpierw zrób sobie analizę składu ciała. Najważniejsze pamiętaj o wodzie mineralnej. Nie chodzi tylko o nawodnienie organizmu ale tez mikroelementy które posiada. Następnie oblicz zapotrzebowanie na białko (1,2 do 1,5 grama na 1 kg masy ciała) wzmocnisz mięśnie a tym samym przyspieszysz metabolizm. W jednym posiłku nie może być więcej niż 35 gram białka - za duże obciążenie dla nerek. Najlepiej aby białko było w każdym posiłku. Zjadaj 5 mniejszych posiłków lub 3 większe i koniecznie dwie przekąski. Przekąska przed południowa to np owoc i serek. Po południu sałatka z warzyw mieszanych z dodatkiem sera np. feta. Kolacja mniejsza ale zjadana 3 godziny przed snem. Przed każdym posiłkiem wypij dużą szklankę wody. Wprowadź do diety tłuszcze tj kwasy omega 3 - powodują spalanie tkanki tłuszczowej na brzuchu - w otyłości brzusznej to ważny element diety. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum